Szabadonálló borhűtők
Szabadon álló borhűtőink tökéletesen illeszkednek a konyhájába, kóstoló helyiségbe és közben megvédik a borokat a külső hatásoktól. Egyes vásárlók a tömör ajtós borhűtőket keresik melyek természetes módon védik boraikat. Mások az üvegajtós borhűtők eleganciáját részesítik előnyben. Mindegy milyen megoldás, mi minden típusú bor rajongó és tapasztalt ínyenc számára kínálunk maximális védelmet nyújtó borhűtőket. Ha teli ajtós, akkor inkább a hosszútávú tárolás a lényeg, míg másoknál inkább a látvány ezért az üveges borhűtőket keresik, ami ugyanúgy megfelelő hiszen egy speciális kezelés révén az üveg bevonata megszűri az UV-sugarakat, ezáltal megőrizve borok minőségét.
Pontos hőmérséklet
A bor érleléséhez a legkedvezőbb hőmérséklet 10-16 C fok között van. A 10 C-nál alacsonyabb hőmérséklet lassítja az érési folyamatot és megakadályozza, hogy a bor elérje teljes potenciálját. A 16 C foknál magasabb hőmérséklet azonban felgyorsítja a érési folyamatot és károsíthatja a bort. Továbbá a hirtelen vagy nagy hőmérséklet-ingadozás is komoly veszélyt jelent a borokra és javíthatatlanul tönkreteheti a bort.
La Sommeliere boroshűtőink optimális hőmérsékletet biztosítanak, hogy olyan környezetet teremtsen, amelyben a finom borok a legjobban fejlődnek, vagy konzerválódnak a fogyasztás pillanatáig.
Rezgésmentes felépítmény
Az ismételt rezgések, vibrációk még ha kis mértékűek is, megzavarhatják a bort érésükben, így például a fiatal borok öregedésének felgyorsítását és az öreg borok üledékeinek fellazítása okozhatják, ami visszafordíthatatlan károkat okozhat. Fontos, hogy a rezgések lehetséges forrásait (pl. a háztartást készülékekét) a semlegesítés érdekében figyelembe kell venni. Ezért vannak a La Sommeliere borhűtői rezgéscsillapítókkal ellátva a külső és belső rezgések csökkentése érdekében érdekében, hogy maga a bortároló részek ezektől függetlenek legyenek.
Szabályozott páratartalom
Az ideális páratartalom egy borhűtőben 50 és 80% között van. Ha a túl száraz a levegő (azaz a páratartalom 50% alatti), a parafa kiszáradhat, ami beengedi a levegőt a palackba és az oxidáció felgyorsul. Ezzel szemben a magas páratartalom káros szagokat okozhat és károsíthatja a címkéket. La Sommeliere borhűtőink különböző féle képpen biztosítják a megfelelő páratartalmat. Többek között lávaköveket is használnak arra, hogy miután megnedvesítették, azok folyamatosan kipárologtatják a megfelelő páratartalmat a borhűtőbe. Ezenkívül a beépített páratartalom-érzékelő segítségével könnyedén ellenőrizheti és szabályozhatja a páratartalom szintjét. Digitális hőmérők és higrométerek tartozékként is kaphatóak.
Szabadonálló borhűtő választása
Borhűtő váalsztékunkban különböző méretű és kapacitású borhűtőket talál, a keresést az oldal bal szélén található szűrők segítségével tovább pontosíthatja az Ön igénye szerint például palackok száma, vagy hűtési zónák száma. Amennyiben még nagyobb mennyiségű palack tárolása a cél érdemes megnéznie a kereskedelmi borhűtő kategóriát is, mert ott igazi nagy kapacitású gasztro borhűtőket talál.