0

Aszaló

Aszalt gyümölcsöt, zöldséget házilag

A tavaszi-nyári gyümölcs és zöldségszezon alkalmával hétről-hétre újabb és újabb gyümölcsök és zöldségek jelennek meg a piacon és az otthoni kiskertekben. Fogyasszunk minél több idény-gyümölcsöt és zöldséget. De mi lesz, ha a gyümölcs vagy zöldség szezonjának vége? Ha előre gondolkodunk és netalán még egy kis otthoni kerttel is rendelkezünk, akkor mindenképpen érdemes eltennünk az azonnal nem elfogyasztható többletet szárított, aszalt formában is. Szinte valamennyi gyümölcs aszalható: eper, cseresznye, meggy, kajszibarack, szamóca, áfonya, ribiszke, bodzabogyó, körte, szilva stb. Érdemes zöldségeket és fűszernövényeket is aszalni, pl. sárgarépa, petrezselyem, pasztinák gyökér, vörös- és póréhagyma, zellergumó, sóska spenót, kapor, lestyán, majoranna, citromfű is egyszerűen aszalható.
Az aszalás legkényelmesebb módja ha aszalógéppel készítjük. A melegítés és levegőáramoltatás elvén működő aszaló gépek időjárástól függetlenek és energiatakarékosak - a nyitott ajtajú sütőben történő víztelenítéshez képest-. A jobb készülékek a tálcák folytonos mozgatása nélkül egyenletesen, a gyümölcshöz szükséges hőmérséklet szabályzással tudnak aszalni-szárítani. A gyümölcs víztartalmát fokozatosan, lassan kell csökkenteni, különben elveszíti az értékes tápanyagokat. Az aszalást addig végezzük, amíg a gyümölcsök víztartalma kb. 20% -ra, a zöldségeké kb. 8% -ra csökken. Az aszalt gyümölcsök pedig nagyon egészségesek, megőrzik tápanyagtartalmukat és bármikor fogyaszthatjuk, amikor a szezonjának már vége.
Rendezés:

Társaságunk több, mint 25 éves múlttal rendelkezik a magyar és közép-európai import és disztribúciós piacon. Vásárlóink között szállodák, éttermek, koncerttermek, bevásárlóközpontok, üzletek és nagy számban magánszemélyek is megtalálhatóak. Termékeink között konyhai-háztartási, kültéri-beltéri, lakás-HORECA termékek is megtalálhatóak.

1161 Budapest, Rákosi út. 131

(36-1) 403-2724

info@optitech.hu

H-CS 9-17, P 9-14

A böngészőjében cookie-kat (adatfájlokat) tárolunk a felhasználói élmény javítása érdekében. További információk
Kosár tartalma
Tovább a kosárhoz