Tudta-e? Ha a bort túl hidegen szolgálják fel az aromák nem mutatkoznak meg kellően, a tanninok élesebbek lesznek és az ízlelőbimbók érzékenysége is csökken. Ha lehet kerülje a borok 6 C fok alatti fogyasztását. Ha túl melegen kóstolja a bort az alkohol elfedi azt aromákat, a bor pedig kevésbé harmonikus és nehéznek tűnhet. Ezért, ha lehet kerülje a borok 18 C fok feletti fogyasztását.
L'Atelier du Vin
Az "Atelier du Vin" 1926 óta gyárt borászati, borkóstolásra és bor szervírozásra alkalmas eszközöket. Cégünk ez idő alatt a borászati segédeszközök specialistájává nőtte ki magát. Legújabb termékeinket mi magunk tervezzük a modern borszakma egyedi és tömeges igényei szerint.
Inspirációnk a borászok, maga a bor és egyfajta modern hedonizmus a borral kapcsolatban. A borászokkal együtt dolgozva ismerjük meg igényeiket és tőlük szerezzük elsődleges inspirációinkat. A tapasztalataik, szakmai kihívásaik és kitartásuk egyszerre nyűgöz le és irányít minket.
Szeretnénk részt venni korunk bor készítésének örömteli rituáléin, az előkészítésben és a felszolgálásban egyaránt. Meg vagyunk győződve, hogy a borok és a borkészítés jobb megismerése csak fokozza a borkóstolás élvezetét, amitől csak további személyes élményekkel gazdagodhatunk. Természetesen előnyben részesítjük a nemes fajtájú, minőségi borokat, melyek a természetesség és a szőlő méltó feldolgozásának tiszteletét követik.
Termék adatok
Minden bornak meg van az ideális kóstolási hőmérséklete.
Győződjön meg róla, hogy a bort a megfelelő állapotában és hőmérsékleten kóstolja, mert ekkor nyújtja a maximális élvezetet.
A gasztronómiában kimondtalanul is kötelező de otthon is ellenőrizheti felszolgáláskor a bor megfelelő hőmérsékletét.
Helyezze be a borhőmérőt a palack nyakára és bizonyosodjon meg, hogy a mérő szárának alja a folyadékban van.
Ezután olvassa le a hőmérsékletet a hőmérséklet skála segítségével.
Anyag: rozsdamentes acél.
Fokbeosztás: Celsius
Méret (termék): 19,5 x 4 cm
Méret (doboz): 21 x 7 x 5 cm
Termék adatok | |
---|---|
Márka
|
Atelier du Vin |